Studio Bartels & Via Rudolphi Producties – All Men Must Die

Coach @ Studio Bartels & Via Rudolphi Producties – All Men Must Die  /  2023

Coach in the creative process of creating a scene about power dynamics, consent, and touch involving people from the audience.

Theaterkrant: “Eva Bartels schudt het publiek met consent wakker.”

Studio Bartels & Via Rudolphi Producties

Moeten alle mannen écht dood? Kun je geweld bestrijden met geweld? Is destructie noodzakelijk om tot het broodnodige nieuwe geluid te komen? Eet elke revolutie haar eigen kinderen op?

Mothers of Art’ is een tienluik waarin Bartels nieuw licht op vrouwelijke, onderbelichte kunstenaars schijnt. Kunstenaars op wiens schouders Bartels werk staat. De eerste twee delen gingen over Leonora Carrington en Irma Stern (Fringe Award 2022). In het derde deel, ALL MEN MUST DIE word je meegenomen in het leven en werk van de woedende, zoekende en activistische Valerie Solanas.

Kunstenaar en schrijver Valerie Solanas stelt zich in haar radicaal-feministische manifest uit 1968: S.C.U.M., Society for Cutting Up Men een wereld zonder mannen voor. Was ze ironisch of was het haar bittere ernst? En is dit een manifest dat we een podium moeten geven? Eva Bartels neemt deze vragen mee en spiegelt het manifest uit de jaren ‘60 aan de huidige tijd. Ze herschrijft de tekst tot een S.C.U.M. 2.0. .Verwacht een anarchistische én verbindende voorstelling in een wereld voorbij het patriarchaat. 

Voor ALL MEN MUST DIE werkt Bartels met een groep jonge feministen+ samen, om een protestlied te schrijven in een workshop onder leiding van kunstenaar Alexandra Duvekot. Op deze manier worden zij betrokken bij dit werk. Onder feministen+ valt iederéén die zich afzet tegen het patriarchaat.

Met haar team, bestaande uit regisseur Silke van Kamp, schrijver/dramaturg Han van Wieringen en artistiek onderzoeker Carly Everaert, geeft Bartels het podium aan Valerie Solanas. Binnen De Vrije Ruimte van Via Rudolphi Producties onderzoekt ze dit derde deel in haar tienluik, met als doel om niet één antwoord te vinden, maar tot de juiste vragen te komen.

Contact me for more information about my personal and collaborative projects, and the options for you to work with me.